Slimme tips voor de Verzorging van de bamboepalm 🌴

Dwerg palm

Slimme Tips voor de Verzorging van de bamboepalm

De verzorging van de bamboepalm (parlour palm) is eenvoudig als je een paar basisregels volgt. Het is een grote, decoratieve palmsoort. Het is ook geschikt voor beginners omdat het helemaal niet moeilijk is om te verzorgen. Er is echter één ding dat we altijd in overweging moeten nemen, en dat is de plaats waar we hem zullen zetten. Hij kan tot 3 meter hoog worden, waardoor hij helaas niet ideaal is voor elk huis.
Deze plant is onder vele namen bekend, waaronder parlour palm en bergpalm. De oorspronkelijke habitat is Mexico, en het behoudt veel van de kenmerken van zijn oorspronkelijke leefomgeving in ons gematigd klimaat. Desondanks is hij vrij eenvoudig te verzorgen en goed aanpasbaar.

Bamboepalm

Het is belangrijk dat, hoewel het een palmsoort is, we niet generaliseren als het gaat om zijn behoeften. Er zijn veel verschillende soorten palmen die binnenshuis kunnen worden gekweekt, maar ze hebben verschillende behoeften: er zijn bijvoorbeeld droogteminnende woestijnpalmen, maar er zijn ook palmen die juist houden van schaduwrijke, donkere hoekjes.

Dwerg palmLichtomstandigheden

Hij houdt van veel indirect licht, maar vermijd direct zonlicht omdat dit gemakkelijk zijn bladeren kan beschadigen! Op te schaduwrijke plekken worden de bladeren flets en zal de groei minder indrukwekkend zijn.

Temperatuur

Hij houdt van gemiddelde kamertemperaturen (ongeveer 20-25 graden Celsius). Vermijd echter plotselinge temperatuurschommelingen: zet hem niet op een tochtige plek!

Water geven

De grond moet altijd vochtig zijn, maar geef nooit te veel water. Zoals de meeste palmsoorten is hij bijzonder gevoelig voor wortelrot. Zorg er daarom voor dat de pot goed afwatert. Ondersteun het immuunsysteem en de wortelvorming van de plant met Greenman Floralia.

Vochtigheid

Hij houdt van een vochtige omgeving. Als ons huis droger is, kunnen we de bladeren besproeien om dit te verzekeren. Te droge omstandigheden kunnen worden aangegeven door bruine uiteinden van de bladeren. Let er alleen op dat we de bladeren regelmatig controleren op bruine of geelachtige vlekken. Op een vochtige ondergrond kunnen schimmelinfecties namelijk gemakkelijker voorkomen. Dit kunnen we voorkomen door in plaats daarvan een luchtbevochtiger te gebruiken.

Verpotten

Na aankoop is het zeker de moeite waard om dit te doen en verpot hem gerust in een pot die 3-5 centimeter groter in diameter is dan de wortelkluit.

Bamboepalm planten

Wat als je een kleine woning hebt maar toch een bamboepalm wilt?
Zoals eerder vermeld, is dit een zeer groot wordende palm, maar we kunnen dit proces vertragen door hem in een kleinere pot te houden dan nodig is. Hij zal zich aanpassen aan de omstandigheden.

Snoeien: Hoe zit het met snoeien?

Palmen snoeien is meestal niet aan te raden. Natuurlijk kunnen we dode of zieke delen afknippen, maar zelfs die alleen als ze echt heel bruin zijn. Deze plantensoort onttrekt namelijk voedingsstoffen tot het laatste moment.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *