BEGIN JE NET MET TUINIEREN? LET DAN OP DE VOLGENDE DINGEN

Na het doorzoeken van veel adviezen en uit eigen ervaring kom je erachter dat wat je het meest nodig hebt, geduld is. Het is een leerproces waarbij het nodig is om in het begin wat fouten te maken. Aan het einde kun je er zeker van zijn of alles goed is gedaan. Hier hebben we een paar veelvoorkomende fouten verzameld die beginners gemakkelijk kunnen maken.

Als je een ongeschikte locatie kiest

De locatie is moeilijk te bereiken, er is niet genoeg ruimte voor comfortabel werken of de grond is niet geschikt om planten te kweken. Niet voor niets bestaan er tegenwoordig verschillende kweekmethoden, zoals bijvoorbeeld verhoogde bedden. Tijdens het opzetten moet je niet alleen denken aan het water geven, maar aan alles. Is de locatie geschikt voor het zaaien of voor de irrigatie?

Als je op een te schaduwrijke plek zaait

Een belangrijk probleem is als je planten niet genoeg daglicht krijgen. Bij het plannen van je tuin moet je nadenken over waar precies de zon opkomt en ondergaat, waar ze het grootste deel van de tijd doorbrengt. Observeren voor een paar dagen hoe de zon beweegt en waar deze zich bevindt om 8 uur ‘s ochtends en om 16 uur ‘s avonds en tijdens de zonsondergang.

Als je je planten te ver van het irrigatiesysteem plant

Het is erg vermoeiend om water te dragen. Red je het met een irrigatiesysteem? Heb je voldoende waterdruk? Probeer het eerst. Als alles ingewikkeld wordt gemaakt, zul je later zeker geen zin hebben om water te geven.

Je gebruikt geen mulch

Mulch is niet onmisbaar, maar kan handig zijn voor beginners. Mulch houdt onkruid tegen of de organische soort mulch breekt langzaam af, waardoor er meer organisch materiaal in de grond komt.

Je bereidt de grond niet voor

Het maakt niet uit waar je zaait. Je moet de grond leren kennen. Is hij te kleiachtig? Zijn er veel stenen in de grond te vinden? Droogt de grond snel uit? Je kunt verschillende problemen tegenkomen. Het is de moeite waard om de akkerbodem voor het zaaien om te spitten, onkruid te verwijderen en een voedzame bodem te garanderen.

Je plant te dicht bij elkaar

Tijdens de kieming is het nog niet belangrijk hoe ver de planten uit elkaar staan, omdat het wortelstelsel zich nog niet zo ver verspreidt. Bij het planten van je bedden op hun permanente locatie, bedenk hoe ze zich op latere leeftijd zullen ontwikkelen. Laat ze zowel onder als boven de grond voldoende ruimte.

Je plant op het verkeerde moment de verkeerde planten

Let op de behoeften van de planten, plant je bedden wanneer het wordt aanbevolen. Je krijgt al informatie tijdens het kopen van het zaad, je ziet de informatie op de verpakking. Bovendien moet je letten op of de planten levensvatbaar zijn onder de gegeven omstandigheden. Bijvoorbeeld, plant geen avocado’s alleen omdat het je favoriete planten zijn. In deze klimaatzone zul je veel problemen met ze hebben. Plan een tuin die zo veel tijd en energie kost als je beschikbaar hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *