VRAGEN EN ANTWOORDEN

Vragen en antwoorden

Wij krijgen regelmatig vragen van onze klanten. Waarvoor onze dank! In deze blog proberen we een antwoord te geven op de door jullie gestelde vragen. We hopen dat onze antwoorden bijdragen aan het juiste gebruik van onze producten.

We behandelen twee onderwerpen: vijveronderhoud en hobbytuinieren.

Vijveronderhoud – Greenman Pond en Greenman Pond Stone producten

In onze pas aangelegde vijver hebben we nu vissen. Na een paar dagen zat het water vol met algen. Wat is de beste aanpak in dit geval?

Het gebruik van Greenman Pond. Het kan ook zijn dat er niet genoeg planten in de nieuwe vijver zijn, dan moet je de vijver beplanten (30-40% van de vijver moet beplant zijn). Het is absoluut noodzakelijk om wekelijks 10-20 cm water uit de vijver te verwijderen en te vervangen door vers water.

We hebben meer van het product in de vijver gegoten dan voorgeschreven. Wat kunnen we doen om het water toch helder te krijgen? (Er zijn goudvissen en planten in de vijver)

Het kan ook zijn dat er niet genoeg planten in de vijver zijn, dan moet je de vijver beplanten (30-40% van de vijver moet beplant zijn). Ook kan overvoeding van de vissen plaatsvinden, omdat dit het gehalte aan organische stoffen in de vijver verhoogt.

Moet het UV-licht worden uitgeschakeld?

Ja, het wordt aanbevolen om het UV-licht uit te schakelen. Dit is schadelijk voor de micro-organismen die in het product leven.

Is watercirculatie nodig?

Dit verbetert ook de effectiviteit van Greenman Pond, maar het is niet per se noodzakelijk. Je moet de filters uit de pomp halen en het apparaat zonder filter laten werken.

Hoe moeten de vissen worden gevoerd? Hoeveel vissen moeten er in een vijver van 1 m3 zijn?

Het is het beste om het voeren van vissen te vermijden. 4-5 vissen per kubieke meter is ideaal. Ze vermenigvuldigen zich snel, dus wees voorzichtig. Als je de vissen niet voert, normaliseert hun aantal zich.

Hoe moeten verschillende planten worden samengevoegd?

Afhankelijk van de structuur van de vijver speelt de verhouding tussen ondiepe en diepe delen een belangrijke rol. Vertegenwoordigers van Greenman geven advies over dit gebied. Het is in ieder geval de moeite waard om ook planten te planten die schaduw geven aan het water. Wees voorzichtig met waterplanten omdat ze zich snel kunnen vermeerderen. Aan de oever moet je meer planten planten, zodat ze met hun wortels veel organische stoffen kunnen opnemen en de bladeren in de herfst gemakkelijk verwijderbaar zijn.

Wat is de optimale watertemperatuur voor Greenman Pond en Pond Stone?

Er is geen optimale temperatuur, maar vanaf 5 graden Celsius kun je beginnen met het gebruik van beide producten.

Waarom begint de algenbloei in maart? Wat kan ik daartegen doen?

Dit komt doordat het water opwarmt en er meer zonlicht is, maar de planten hebben zich nog niet voldoende ontwikkeld om voldoende organische stoffen op te nemen. Het kan ook helpen om watervlooien in de vijver te introduceren. Het gebruik van Greenman Pond en schaduw kan ook helpen.

Als de vijver ‘s winters bevriest, waarom sterven de vissen dan in het voorjaar?

Waarschijnlijk door rotting. Waterstofsulfide kon niet verdwijnen, wat tot sterfte kan leiden.

Het water is donker, je kunt niet tot op de bodem kijken. Wat kan de oorzaak zijn?

Als er veel bladeren in het water zijn, hopen de zwevende organische stoffen en bruine algen zich op. Op zichzelf is dit niet per se een probleem. Dergelijke wateren worden veel minder vaak groen, wat een groter probleem zou zijn. Het gebruik van Greenman Pond helpt.

Is Greenman Pond schadelijk voor vissen en andere levende wezens?

Nee, het is niet schadelijk voor huisdieren of baders. Katten, honden en vogels kunnen gerust uit het water drinken.

Hoe werkt Greenman Pond Stone? Hoe en wanneer kan ik het opnieuw gebruiken?

Het helpt de microben dichter bij de modder te komen, omdat Pond Stone een leefruimte voor de microben creëert. Om het product opnieuw te activeren, moet je de onderdelen eerst spoelen in helder water, vervolgens minstens 1 dag in Greenman Pond laten weken en daarna kan Pond Stone weer in het water worden geplaatst. Dit proces kan elke tweede of vierde week worden herhaald, en het Greenman Pond dat voor de inwijding wordt gebruikt, kan later worden gebruikt voor het water.

Moet ik wekelijks minder of elke derde of vierde week meer Greenman Pond aan het water toevoegen?

Eerder wekelijks minder. Als je ineens een hogere dosis neemt, kan dit leiden tot het opdrijven van grotere delen van de modder of algen naar het oppervlak.

Hoe moet je in de herfst de planten voorbereiden op de winter?

Je kunt het beste de groene delen verwijderen, zodat ze niet in het water en vervolgens in de modder terechtkomen.

Hoe kan ik de hoeveelheid modder verminderen zonder het water volledig te vervangen?

De organische stoffen in de modder worden afgebroken door Greenman Pond. Met regelmatige behandeling kan de hoeveelheid op een minimaal niveau worden gehouden en kunnen rottingsprocessen worden voorkomen.

Werkt Greenman Pond als ik geen planten heb?

Tot op zekere hoogte werkt het, maar we kunnen het probleem van algenbloei niet oplossen zonder planten. Misschien, als we regelmatig water verversen, maar zonder planten is een vijver geen vijver.

Hobbytuinieren – Greenman Agro

Als water wordt verzameld in ondergrondse watertanks, moet dit worden verzameld in een ton en eerst in de ton worden behandeld met Greenman Agro, of is het de moeite waard om het Agro in de hele hoeveelheid water te doen?

Het is beter om het Greenman Agro direct in de watertank te doen, dit bespaart tijd en energie. De hoeveelheid verzameld water beïnvloedt hoeveel Greenman Agro moet worden gebruikt.

Wat moet ik doen als fruitbomen worden aangevallen door bladluizen? Kunnen we het probleem behandelen met Greenman Agro? Zo ja, in welke dosis moet ik het Agro gebruiken?

Voor bespuiten, los 100-200 ml Greenman Agro op in 10 liter water. We raden aan Agro eerder voor preventie te gebruiken.

Ik zou graag willen weten hoe ik aardbeien-, tomaten- en paprikazaailingen moet besproeien? Hoe vaak en hoeveel hebben de zaailingen nodig van Greenman Agro en van water?

Je moet werken met een niet al te sterke verstuiver en 200 ml Agro oplossen in 10 liter water. Je kunt Agro zelfs 2-3 keer per week gebruiken. Bij het besproeien gebruik je meer water, dus het is voldoende om 100 ml Agro op te lossen in 10 liter water.

Ik ben een beginner. Kan Greenman Agro overdoseren?

De aanbeveling is 100-200 ml per 10 liter water, met deze hoeveelheid kan Greenman Agro niet overdoseren.

Hoe moet ik Greenman Agro gebruiken voor compostering?

Voor 2 kubieke meter plantaardige resten moet je 1 liter doseren. Je moet Agro laag voor laag gieten of spuiten in een oplossing van 1:10 tot 1:50. Aan het einde moet je alles afdekken.

Hoe lang kan Greenman Agro worden gebruikt als de vervaldatum is verstreken?

Als het product een aangename, zure geur heeft en niet stinkt, kun je het gerust gebruiken. Met water verdund Agro moet binnen 3 dagen worden gebruikt.

Wanneer wordt aanbevolen om de bloeiende fruitbomen met Agro te besproeien? Hoe vaak moet je tot aan de rijping besproeien? Wat betreft kersen en zure kersen? Kan het misschien wormen voorkomen?

Tot aan de rijping minstens 3-4 keer. Of het effectief is tegen wormen weten we niet. We hebben daar niet zoveel ervaring mee. We zouden Agro eerder aanbevelen voor preventie, omdat het immuunsysteem van de bomen wordt versterkt.

Ik heb gelezen dat Greenman Agro ook kan worden gebruikt voor de verzorging van huisdieren. Kan ik het gebruiken bij haaruitval en jeuk veroorzaakt door pollenallergie? In welke concentratie en hoe vaak moet het worden gebruikt?

Ik zou 10 ml aan 100 ml water toevoegen en het probleemgebied besproeien.

Is Greenman Agro effectief tegen teken als je het op fruitbomen sprayt?

We hebben geen ervaring in dat gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *