WELKE PLANTEN KAN IK HET BEST NAAST MIJN FRUITBOMEN ZETTEN?

We hebben al besproken welke planten zich comfortabel zouden voelen in jouw moestuin, zodat je ze kunt beschermen tegen plagen en zowel hun groei als productiviteit kunt ondersteunen. Maar hoe zit het met fruitbomen?

Hier zijn verschillende opties mogelijk zonder de groei van de bomen te belemmeren. Door goede bodemomstandigheden kun je ook de invloed van externe factoren verbeteren. Een bodem rijk aan voedingsstoffen helpt planten om vocht vast te houden.

  • Een hoger gehalte aan voedingsstoffen leidt tot verhoogde vruchtbaarheid
  • Afstoten van plagen
  • Aantrekken van bestuivers
  • Minder onkruid

Begleidende planten kunnen ook met elkaar worden gecombineerd. Let er echter op dat elke plant op de juiste manier wordt verzorgd.

De grootste uitdaging bij een plantengemeenschap is ervoor te zorgen dat ook de fruitbomen worden ondersteund. Bij zeer droge grond kun je vijgencactus, terpentijnstruik, gojibessen of citrusvruchten planten (die gedijen in dat klimaat). Maar ook cranberry’s, hibiscus, gember, citroenmelisse en oregano zijn geschikt.

De schaal is dus behoorlijk breed en er is niet slechts één specifieke methode. Laten we eens kijken naar een van de meest voorkomende bomen, de appelboom:

  • Basilicum, dille, venkel, kamille, koriander en munt zijn niet alleen uitstekende geneeskrachtige en kruidenplanten, maar helpen ook bij het afweren van plagen. Over plagen gesproken: afrikaantjes en narcissen zijn niet alleen populaire sierplanten, maar bieden ook bescherming voor de bomen.
  • Ook het planten van bieslook in de buurt van de boom is gunstig. Het is effectief tegen schurft (Venturia Inaequalis) en schrikt plagen af die van de boomschors houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *