5 GROENTEN DIE U NIET ALLEEN TIJD BESPAREN, MAAR OOK BETAALBAAR ZIJN.

Tuinieren kost veel tijd en geld. Maar als je niet veel tijd hebt of een beginner bent in de tuin en geen extra kosten wilt maken, dan hebben we 5 populaire groenten voor je die de perfecte keuze zijn en betaalbaar.

Wortelen

Wortelen zijn erg populair omdat ze ook rauw erg lekker en gezond zijn. We raden ze aan omdat ze heel gemakkelijk te kweken zijn, vooral in zanderige grond. Ongedierte houdt niet echt van ze, dus hebben ze maar weinig aandacht nodig.

Komkommers

Een zeer veelzijdige groente. Meestal worden komkommers gekweekt om ingemaakt te worden. Maar waarom zijn komkommers nog meer geweldig behalve hun smaak? Met weinig moeite zijn ze zeer productief, een paar planten kunnen al genoeg zijn voor het hele gezin.

Groene bonen

Wat betreft het klimaat zijn groene bonen zeer flexibel. Ze hebben geen extra’s nodig en zijn dankbaar voor zelfs de kleinste aandacht. We vermelden ze hier op de lijst omdat je door ze te kweken veel geld kunt besparen, omdat ze in de supermarkt erg duur kunnen zijn.

Kropsla

… en als we het toch over prijzen hebben. Als je gezond eet, eet je waarschijnlijk dagelijks een salade, waarvoor je veel geld uitgeeft voor slechts één soort groente. Maar als je het zelf kweekt, kun je een hele zak zaad kopen voor de prijs van een krop sla en krijg je veel, gemakkelijk te verzorgen groenten. Je hebt alleen zonlicht, voedzame grond en veel water nodig.

Tomaten

Van alle genoemde soorten zijn ze het meest gevoelig, maar toch erg dankbaar. In Europa zijn ze erg populair, omdat we nog nooit een tuinman hebben gezien die het kweken van tomaten niet heeft geprobeerd.

Kun je nog meer groenten noemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *